Kezdődik a Duna House részvénykibocsátása

A magánbefektetők kedvezménnyel jegyezhetik a Duna House Holding részvényeit.

2016. október 17-én az MNB engedélye alapján megkezdődik a regionális ingatlan- és hitel-közvetítői hálózattal rendelkező Duna House Holding Nyrt. részvényeinek értékesítése. A nyilvános részvényjegyzés keretében a belföldi és külföldi magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek kedvezményes feltételekkel vásárolhatják meg a társaság részvényeitA Duna House részvények minimum ára 3.900 maximum ára pedig 5.250 forint.

 

Október 17-én megkezdődhet a dinamikusan fejlődő Duna House Holding Nyrt. részvényeinek értékesítése az MNB által engedélyezett Tájékoztató alapján. A regionális társaság részvényeit a nyilvános részvényértékesítés keretében a belföldi és külföldi ma­gánszemélyek és gazdasági társaságok vásárolhatják meg október 27-e 14.00 óráig, kedvezményes feltételekkel. A nyilvános részvényértékesítéssel párhuzamban intézményi befektetői körben zártkörű részvényértékesítés is zajlik majd. A Duna House Holding Nyrt. részvények jegyzésére 3.900 és 5.250 forint közötti ársávban kerülhet sor. A végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg, amely nem lehet magasabb a maximális árnál.

 

„Fejlesztéseinket a magyar és a lengyel piacon is tovább kívánjuk folytatni és ezáltal megerősíteni a régiós szerepünket. Ezt követően pedig a célunk a további nemzetközi terjeszkedés. A részvényértékesítés keretében lehetőséget kínálunk arra, hogy a társaság működésébe és eredményeibe tulajdonosként magánszemélyek és intézmények is bekapcsolódjanak”- mondta el Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House Holding társtulajdonosa és vezetője.

 

A nyilvános jegyzés keretében kedvezményesen összesen legfeljebb 75 ezer részvény lesz értékesíthető, a kedvezmény mértéke a részvényár 10 százaléka. Az érvényes jegyzést leadó befektetők automatikusan jogosulttá válnak a kedvezményes részvények elérésére, jegyzőnként legfeljebb 250 darab részvény erejéig.

 

Nagy Kálmán, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatója, a részvényjegyzés vezető forgalmazójaként elmondta, hogy a nyilvános és a zártkörű értékesítés keretében összesen legfeljebb 900 ezer darab törzsrészvény értékesítésére kerülhet sor a társaság 3.060.000 darab törzsrészvényéből. A nyilvános értékesítés keretében 150 ezer darab részvény lesz elérhető, e keretből kerül felajánlásra a 75 ezer darab kedvezményes részvény. Amennyiben túljegyzés alakul ki, a nyilvános részvényértékesítés keretében felajánlott részvénymennyiség a zártkörű, intézmények számára felajánlott 750 ezer részvényből legfeljebb további 450 ezer darab részvénnyel egészülhet ki. Túljegyzés esetén legfeljebb további 90 ezer darab (ú.n. Green Shoe) részvény kerülhet értékesítésre.

 

A részvényjegyzés vezető forgalmazója a Concorde Értékpapír Zrt., a részvények megvásárlására emellett az ERSTE Befektetési Zrt., az  Equilor Befektetési Zrt, az MKB Bank Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt budapesti és vidéki fiókjaiban, országszerte több mint 20 városban is lehetőség nyílik. A részvényjegyzésre személyesenmeghatalmazott útján, email-en, faxontelefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy online formában is lesz módA részvényjegyzéshez értékpapírszámla és a részvényjegyzési nyilatkozat szükséges. A megvásárolni kívánt részvénymennyiség maximum árral számított ellenértékét a forgalmazónál vezetett ügyfélszámlára kell átutalni a jegyzési nyilatkozat leadásakor, de legkésőbb a jegyzési időszak lezárásáig. Az értékpapír és ügyfélszámlával még nem rendelkező érdeklődőknek a felsorolt forgalmazóknál kell számlát nyitniuk ahhoz, hogy részt vehessenek a jegyzésben.

 

A jegyzési időszak lezárását követően, 2 munkanapon belül kerül meghatározásra a végleges és a kedvezményes vételár, illetve a jegyzési igények kielégítésének mértéke. Amennyiben a zártkörű értékesítésben a maximális árnál alacsonyabb ár alakul ki, ez lesz az irányadó a nyilvános jegyzésben is. A jegyzési igények a kedvezményes részvények tekintetében kártyaleosztásos módon, ezen mennyiség felett jegyzésarányosan kerülnek kielégítésre.

 

A Társaság részvényeivel minden részvénytulajdonos egyidőben, az első kereskedési naptól kezdheti majd meg a kereskedést. E napot a Társaság kérelmére az értékesítés sikeres lezárását követően a Budapesti Értéktőzsde jelöli ki. A Társaság részvényeivel való tőzsdei kereskedés megkezdésére előreláthatóan a jegyzési időszak lezárását követő 2-4 héten belül kerülhet sor.

 

„Nagy öröm számunkra, hogy rövid időn belül egy újabb magyar vállalat választja a Budapesti Értéktőzsdét, és itt von be friss tőkét növekedési terveinek megvalósításához. A BÉT stratégiájának egyik legfontosabb eleme, hogy egyre több vállalat jelenjen meg a hazai parketten, és válassza a tőkebevonásnak ezt a módját. A tőzsdei jelenlét nem csak az oda belépő vállalatok, hanem az egész gazdaság számára kedvező. A nyilvános működésnek köszönhetően javul a jegyzett cégek hatékonysága és versenyképessége, így a tőzsde végső soron a magyar gazdaság növekedéséhez is hozzájárul. A BÉT célja, hogy szakmailag támogassa azokat a hazai vállalatokat, amelyek potenciális új kibocsátók lehetnek.”– mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

 

***

 

Háttér-információ:

Duna House Holding Nyrt.

A magyarországi központú Duna House Csoport a magyar, a lengyel és a cseh ingatlanpiac regionális szereplője. A cégcsoport összesen 230 irodával, 1700 értékesítővel rendelkező regionális ingatlanközvetítési hálózata (Duna House, Smart Ingatlan, Metrohouse) a franchise partnerei, illetve a saját maga által üzemeltett irodákból épül fel. A regionális irodahálózat számos, az ingatlanközvetítéshez szervesen kapcsolódó szolgáltatást kínál, kiemelkedő ezek közül a pénzügyi termékek közvetítése, illetve az értékbecslési, ingatlankezelési, energetikai tanúsítvány szolgáltatások. A Duna House befektetési céllal ingatlan portfóliót alakított ki, illetve az Impact Alapkezelő révén lakóingatlan fókuszú ingatlanalap-kezelési tevékenységet indított el.  A cégcsoport 2015. évi nettó értékesítési árbevétele 2,8 milliárd forint, adózott eredménye 966 millió forint volt. A folyamatos növekedés mellett a Duna House csoport nyereségesen működött, a cégméret mellett a hatékonyságot és az eredményességet is szem előtt tartva. A cégcsoport adózott eredményének mintegy felét osztalékfizetésre fordította az elmúlt években és a jövőben is erre fog törekedni.

 

A befektetők teljes körű informálása érdekében az MNB által engedélyezett Tájékoztató teljes szövege a dunahouse.com/reszvenyjegyzes oldalon és a forgalmazók honlapján is elérhető. Túljegyzés esetén a jegyzési periódus az első 3 nap után bármikor lezárható.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani Márai Tamás referens úr (Falk Miksa utcai SMART Ingatlan iroda) színvonalas munkájáért, segítőkészségért és minden jó tanácsáért, amiben lányom lakásának eladási folyamata során részesített bennünket. Nem volt rövid és nem volt mindig könnyű ez az út, de Márai Úr mindig megtalálta a megfelelő hangot és módszert, hogy előbbre vigye ügyünket."

— Sz. Bernadett

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.