Támogatott hitelek

 
Az ingatlanpiac mellett a hitelpiac is fellendülőben van. Használja ki az alacsony kamatokat Ön is!
 
A rekord alacsony kamatoknak és egyéb makrogazdasági tényezőknek köszönhetően most nagyon kedvező feltételekkel vehet fel hitelt álom otthonára. A piaci helyzet mellett a kamattámogatott hitelek előnyeit is érdemes kihasználni sőt, ha új lakás vásárlását tervezi, akkor a szocpollal is élhet. 
 
Minden banknál elérhetők a különböző hiteltípusok, azonban nem azonosak a feltételek. 
 
Pénzügyi szakértőink segítenek eligazodni az ajánlatok között és bankoktól független szakértőként választják ki Önnek a legjobb megoldást!
 

Mihez igényelhető kamattámogatás? 

 

 • Magyarország területén lévő új lakás vásárlásához, építéséhez;
 • Magyarország területén lévő használt lakás vásárlásához, korszerűsítéséhez;
 • bizonyos feltételek mellett hátralékos adósok hitelének kiváltásához.
 

Hogyan néz ki ez új lakás vásárlása vagy építkezés esetén:

állami támogatás lakás vásárlására

 
Fontos! Bizonyos banki partnerünknél még mindkét kamattámogatott kölcsön igényelhető, így az állami támogatás, különösen szocpol igénylése esetén többszörözhető! Sőt, pénzügyi szakértőink azt is meg tudják Önnek mutatni, hogyan juthat további állami támogatásokhoz!
 
 
 
 

Használt lakás vásárlásának feltételei - kamattámogatott hitellel:

 • Korábbi gyakorlattal ellentétben, az eladónak nem kell benyújtania azon nyilatkozatát, miszerint az eladott ingatlan árából 12 hónapon belül másik lakóingatlant vásárol.
 • A kamattámogatás mértéke az 5 éves időtartam alatt változatlan, tehát a lakáshitel törlesztőrészlete nem emelkedik. A kamattámogatás mértéke 50 %, amely állampapírhozamhoz mért és továbbra sem függ gyerekszámtól.
 • Magasabb lakáshitel összeg igényelhető és magasabb lett a megvásárolható ingatlan értékhatára is. Jelenleg tehát használt ingatlan esetében 20 000 000 Ft a maximális érték, a felvehető lakáshitel összege 6 000 000 Ft-ról 10 000 000 Ft-ra emelkedett.
 • A hitel felvevőnek vállalnia kell, hogy a vásárolt ingatlanban 1 éven belül lakóhelyet létesít, amelyet lakcímkártyával igazol. Az igénylőnek vállalnia kell továbbá, hogy lakóhelyét legalább a támogatás időtartamára megtartja a vásárolt ingatlanban. Amennyiben ez nem tartható, úgy a lakáshitel kamattámogatását vissza kell fizetni.
 • Otthonteremtési kamattámogatással érintett lakáshitel esetén az adás-vételi szerződés megkötését követő 120 napon belül kell a kérelmet beadni, a korábbi 30 nap helyett.
Az Otthonteremtési kamattámogatás további feltétele, hogy az igénylő legalább 180 napja munkáltatói foglalkoztatás alá esik, amelyet írásban igazol, továbbá a lakáshitel feltétele, hogy az igénylő köztartozás mentes adózó, amelyet szintén írásban igazol. A kérelem 2014.december 31-ig nyújtható be.
 
A korábbi – most is kizárólag új lakás vásárlására, építésére elérhető - kamattámogatott lakáshitellel szemben, ebben a konstrukcióban nem feltétel, hogy az igénylő más ingatlan tulajdonnal ne rendelkezzen, nincs életkori korlát, ill. használt ingatlan vásárlása esetén a kamattámogatás mértéke változatlan.
 

Új ingatlan vásárlásához vagy építkezéshez igényelhető szocpol!

 
új támogatás - CSOK
A támogatás összege 400 000 Ft-tól indul gyermekenként, de befolyásolja azt az ingatlan energetikai besorolása és mérete is. 
 
A megvásárolandó/építendő ingatlan energetikai besorolásától függően ezt az összeget:
 
A energiatakarékos energetikai minősítési osztályú lakás esetén 1,1-es,
 
 
 
A+ (fokozottan energiatakarékos) energetikai minősítési osztályú lakás esetén 1,2-es, vagy
 
Alacsony energiafogyasztású lakás (passzív ház) esetén 1,3-as szorzószám alkalmazásával kell megállapítani, így az elérhető maximális támogatás 3 250 000Ft lehet!
 
A szocpol igénylését követően született gyermekekre is igényelhető a támogatás, ebben az esetben minden gyermek után függetlenül az egyéb körülményektől a támogatás összege 400 000 Ft.
 

Újra elérhető a Megelőlegező szocpol!

 
Meglévő gyermekek számától függetlenül a 40 évnél fiatalabb házaspárok két gyermek bevállalásával megelőlegező szocpolt igényelhetnek, a gyermekeknek 4, illetve 8 éven belül kell megszületniük!
 
Általános szabályok a szocpol igénylése esetén:
 • Az igénylőknek a megvásárolt/épített ingatlanban legalább 50%-os tulajdonrészt kell szerezniük
 • A vételár 100%-át, építkezés esetén a bekerülés költségének 70%-át számlával kell igazolni
 • Az igénylő/k az ingatlanban lakóhelyet létesít és ezt egy éven belül a hitelintézet felé lakcímkártyával igazolja!
A fenti lehetőségek sokak számára megkönnyíthetik a lakásvásárlást, legyen Ön is közöttük! Segítünk megtalálni Önnek is a legjobb megoldást! Vegye fel velünk a <<kapcsolatot>>  ide kattintva vagy tudjon meg még többet az Ön számára elérhető legjobb hitel konstrukciókról itt>>
Megosztás emailben