SMART Ingatlan Pénzkezelési Szabályzat

 

Tisztelt Ügyfelünk,

 

A SMART Ingatlan franchise hálózat mindig szem előtt tartja ügyfelei megfelelő tájékoztatását és biztonságát a velünk folytatott tranzakciók során. Jelen tájékoztatónkban olvashatja a SMART Ingatlan hálózat pénzösszegek átvételére és kezelésére vonatkozó szabályait.

Milyen jogcímen adhatok át pénzt a SMART Ingatlan kollégáinak?

 

A SMART Ingatlan hálózat tagjai szabályzatunk szerint a következő jogcímeken vehetnek át Öntől pénzt:

Vételi ajánlatok, előszerződések, bérleti ajánlatok biztosítására szolgáló letétek.

A megbízások megkötésekor a tulajdoni lap beszerzésének költsége.

Ingatlanközvetítői megbízási szerződés szerint a Megbízottnak járó összegek (pl. Megbízási díj)

Ingatlanvásárlás, bérlés esetén az átadható összeg maximuma:

 

Amennyiben Ön a közreműködésünkkel kíván ingatlant vásárolni vagy bérelni, úgy ajánlata megtételekor kollégáink egy letéti összeget kérnek Öntől. Ezen összeg az ajánlat vagy előszerződés biztosítására szolgál, melynek feltételei az ajánlatban szerepelnek. A letét a vételi szándékot és a Vételi ajánlat elfogadása esetében a vonatkozó szerződés megkötését hivatott biztosítani, de nem összetévesztendő a felek között létrejövő végleges szerződést biztosító foglalóval.

 

1. Alap letéti összeg:

 

Eladó ingatlan esetén: Az átadható összeg az ajánlati ár 1%-a, de maximum 1 000 000 HUF.

Bérbeadó ingatlan esetén: Az átadható összeg maximum 1 000 000 HUF lehet azzal, hogy az egy havi bérleti díj összegét nem haladhatja meg.

 

Több ingatlan esetén: Több ingatlanra egyidőben történő ajánlattétel esetén a maximális letét összegét az ingatlanok ajánlati összértéke alapján kell számolni. A letét az ajánlati összérték 1 %-a, de maximum 1 000 000 HUF.

 

2. Emelt letéti összeg:

 

Amennyiben bármely ügyletet nagyobb összeggel kíván és szükséges biztosítani, mint a fentiekben meghatározott összeg, úgy kérjük a letétet közvetlenül helyezze ügyvédi letétbe. Ilyen esetben ennek tényét kollégáink az ajánlatban változatlan, biztosíték jellegű feltételek mellett rögzítik.

 

3. Aukciós letéti összeg

 

A SMART Ingatlan Online Ingatlan Aukció keretein belül tett Aukciós vételi ajánlat esetén az átadható összeg az ajánlati ár 2%-a.

Letét átvételére jogosult személyek:

 

A SMART Ingatlan hálózatban Öntől  közvetlenül az ügyletben eljáró Franchise partnerünk, vagy a Franchise partnertől meghatalmazással rendelkező kollégái vehetnek át biztosítéki összeget. Az összeg átadása előtt kérje kollégánktól a maghatalmazást, vagy tájékozódjon Franchise partnerünk személyéről központi ügyfélszolgálatunknál.

A letét átvétele, átadása:

 

Kérjük, Ön  is fordítson különös figyelmet arra, hogy akár Ön ad át, akár Ön vesz át bármilyen összeget kollégáinktól, úgy az mindenkor megfelelően legyen dokumentálva (bizonylatolva).

 

Köszönjük, hogy elolvasta tájékoztatónkat! Amennyiben kérdése maradt, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a +36-1-796-3180 számon vagy az info@smartingatlan.hu e-mail címen.

 

Sok sikert kívánunk ingatlanügyleteihez!

 

Megosztás emailben